WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE SCENARIO’S PAINTBALL?

16 juni 2020

Paintball is een activiteit/sport waar de verbeelding onbegrensd is. Om paintball-games dynamischer te maken, kunnen verschillende scenario’s worden gespeeld.

Het eerste scenario, dat ook het meest voorkomende is, is “De eliminatie van de tegenpartij”.

Dit is meestal het eerste scenario dat u speelt, het stelt u in staat om vertrouwd te raken met de apparatuur en het terrein.

Het doel van dit spel is om elke tegenstander te elimineren, door elke speler te markeren met een verfbal. Wanneer een heel team wordt uitgeschakeld, betekent dit het einde van het spel.

“Het nemen van de vlag” of “Capture the Flag” is het tweede scenario bij Sniper Zone. De instructeur plaatst een vlag in het midden van het speelterrein. Het doel is om de vlag te pakken en terug te brengen naar de eigen basis, zonder geraakt te worden.

“De dokter” is een uitdagend spel voor teams en waar strategie belangrijk is. In elk van de twee teams wordt een speler aangewezen als “dokter”. Deze wordt geïdentificeerd door middel van een armband. Wanneer een speler van een team wordt geraakt, kan hij weer in het spel worden gebracht als de “dokter” hem komt aanraken. Zoals u zult hebben begrepen, om dit spel te winnen, is de “dokter” de man die geëlimineerd moet worden.

Een ander scenario dat strategie en een goede teamgeest vereist is “De President”; In elk team wordt een speler aangewezen als president. Deze laatste zal ontwapend worden en zal naar de basis van de tegenstander moeten gaan. Hij wordt door zijn teamgenoten beschermd tegen vijandelijke aanvallen. Als de President wordt geraakt door een bal, dan heeft zijn team verloren. In het geval dat beide presidenten nog steeds in het spel zijn, zal de eerste die op zijn bestemming aankomt, gewonnen hebben.